Muotitervehdys menneiltä vuosikymmeniltä

Paperinukkeneidot Mandi, Helmi ja Katri tuovat muotitervehdyksen ajalta, jolloin vaatteiden kotiompelu sekä teettäminen ompelijalla tai muotiateljeessa oli vielä yleistä. Muotia kuitenkin seurattiin Suomessakin tarkasti, eritoten nuoret naiset kaupungeissa. Uudet naistenlehdet, kuten Eeva, Hopeapeili ja Viuhka käsittelivät sivuillaan säännöllisesti muotia. Myös elokuvista poimittiin ideoita niin pukuihin, kampauksiin kuin ehostukseenkin.

Paperinukkepariskunta Iiris ja Lasse edustavat toiveikasta 1950-lukua. Ankean pula-ajan jälkeen oli kauneuden kaipuu valtava. Vaatteiden ja kankaiden kysyntä olikin lähes koko vuosikymmenen ajan suurempaa kuin tarjonta. Aineelliset mahdollisuudet kuitenkin lisääntyivät vähitellen, ja tilanteen mukaiseen pukeutumiseen alettiin jälleen kiinnittää huomiota.

Suurten ikäluokkien edustajat Viola ja Eerik tuovat muotiterveisensä kumoukselliselta 1960-luvulta, vuosikymmeneltä jota leimasivat vanhojen sovinnaisuussääntöjen hylkääminen ja taloudellisen hyvinvoinnin kasvu. Vaatteet ostettiin yhä useammin valmiina suurista tavarataloista, pikku putiikeista tai postimyynnin kautta. Muodin esikuvat löytyivät paitsi valkokankaalta myös televisiosta ja popmusiikin piiristä.

Ole hyvä ja valitse vasemmalta oikea tuotekategoria.

Paperinukketuotteet

Paperinukkearkit

Paperinukkekortit

Muotitervehdyskortit

Mandin elämää - sarja

Helmin elämää - sarja