Paperinukkeja Postinen mainosk√§√§reisiin

Kesällä 2015 ilmestyi Postin jakamissa Postinen mainoskääreissä sarja paperinukkeja, jotka sain suunnitella ja piirtää. Teemaksi valikoitui "kesäiset harrastukset" ja niitä edustamaan syntyi neljä paperinukkehahmoa asiaankuuluvine asuineen ja varusteineen: rantatyttö, skeittaripoika, puutarhurityttö ja retkeilijäpoika.

Paperinukkeja Museo Milavidaan

Tampereella sijaitseva Museo Milavida avautui mittavan remontin jälkeen yleisölle kesäkuussa 2015. Museon avautumista juhlistivat myös paperinuket Peter ja Olga von Nottbeck, jotka sain toteuttaa. Palatsin rakennuttajapariskunnan piirsin 1890-luvun muodin mukaiseksi, ottaen huomioon myös esikuviensa persoonat ja kiinnostuksen kohteet.

Paperinukkeja Luostarinmäelle

Turun Luostarinmäen käsityöläismuseon oppaiden historialliset puvut luovat osaltaan museon tunnelmaa. Ne myös kiinnostavat suuresti museovieraita, joten kauneimmat puvut päätettiin ikuistaa paperinukkearkeille keväällä 2013. Naisten puvuista valittiin kustavilaispuku 1700-luvun lopulta sekä liivihame 1800-luvun alusta.

Luostarivuori kortti

Lahjakorttikuvat kauneushoitolalle

Kauneushoitola Huone on luomukosmetiikkaan pohjaava kauneushoitola Lappeenrannassa. Syksyllä 2012 sain tilauksen kolmesta lahjakorttikuvasta (jalka- ja käsihoito/kasvohoito/ miesten lahjakortti). Asiakkaan toivomus oli, että kuvista välittyisi ylellinen ja harmoninen tunnelma, unohtamatta myöskään luonnonmukaisuutta.  

Huone Empatialle tehty kuvitus

Ilmi Ölander ja Sissi Serlachius

Vuonna 2009 syntyivät kuvitteellinen hahmo sihteeri Rouva Ilmi Ölander vuoden 1951 asussaan sekä aidon esikuvan omaava patruunan nuorin tytär Sigrid (Sissi) Serlachius kuvattuna 16-vuotiaana neitona vuonna 1894. Paperinuket olivat tilaustyö Serlachius-museoille.

sissi nukke
Sigrid (Sissi) Serlachius kuvattuna 16-vuotiaana neitona vuonna 1894 (Kuva: Juha Laukkanen)